Online coaching

Wil jij graag vanuit thuis ondersteuning bij het omgaan met (de drang naar) zelfbeschadiging? Ik bied online coaching aan met opdrachten en mailcontact. De online coaching heeft de vorm van modules. Je kan modules los volgen of zelf een pakket samenstellen.

Hoe ziet online coaching eruit?

Je krijgt op zondag een mail met de uitleg en opdracht(en) voor de komende week. De uitgewerkte opdracht mail je naar mij en hier krijg je binnen een week reactie op. Daarnaast kan je mij mailen met vragen over de opdrachten en ook met problemen waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt. Deze zullen we niet altijd kunnen oplossen. Soms kan ik met je meedenken in wat je zou kunnen doen. Sommige problemen zijn niet geschikt om op te lossen met e-mail coaching, denk hierbij aan traumaverwerking, complexe psychiatrische problematiek en problemen in direct contact met anderen. Mocht je hier iets over kwijt willen omdat het nog een te grote stap is om dat face-to-face te doen dan ben je welkom om hierover te mailen. We gaan deze problemen niet oplossen. Wel kan het je helpen om een eerste stap te zetten in het delen van je problemen en het nadenken over hoe je hier hulp voor gaat vinden.
Afhankelijk van je behoefte zal ik 1 tot maximaal 3 keer per week mailen.

online coaching therapie zelfbeschadiging e-mailcoachingWelke modules zijn er?

Zelfbeschadiging begrijpen (4 weken)
In deze module krijg je uitleg over zelfbeschadiging en opdrachten om te onderzoeken wat zelfbeschadiging voor jou betekent. Je gaat op zoek naar wat je aan zelfbeschadiging doet, wanneer en onder welke omstandigheden. Je brengt je triggers in kaart en analyseert hoe het proces van zelfbeschadiging bij jou in zijn werk gaat.

Zelfbeschadiging verminderen (8 weken)
Met behulp van opdrachten ga je achterhalen wat voor jou motivaties zijn om jezelf minder of niet meer te beschadigen. Je gaat op zoek naar alternatieven voor zelfbeschadiging, wat werkt voor jou? Zo ga je onder andere onderzoeken wat je kan doen om je emoties om een andere manier te uiten, om contact te maken met mensen om je heen, om met negatieve gedachten om te gaan en om afleiding te zoeken. Je gaat ook aan de slag met het verkrijgen van meer controle over je zelfbeschadiging en het vergroten van jouw mogelijkheid om hierin bewuste keuzes te maken.

Een signaleringsplan maken (2x 2 weken)
In deze module ga je een signaleringsplan maken. Hierin schrijf je op hoe je bij jezelf oplopende spanning herkent, wat je dan kan doen en wat anderen voor jou kunnen doen. In de eerste twee weken maak je dit plan. Vervolgens is er een pauze van enkele weken, we overleggen samen wat voor jou de juiste tijd is. Dan ga je in de laatste twee weken je plan evalueren en bijstellen.

Mijn levensverhaal schrijven (6 weken)
Je gaat je eigen levensverhaal schrijven. Hiervoor krijg je schrijfopdrachten die je stap voor stap van je vroege jeugd tot nu brengen. Je levensverhaal schrijven kan je helpen om zicht te krijgen op hoe je leven is gelopen, welke invloed dat nu nog op je heeft en hoe je hiermee omgaat.

Kosten

Zelfbeschadiging begrijpen: 180 euro
Zelfbeschadiging verminderen: 350 euro
Een signaleringsplan maken: 180 euro
Mijn levensverhaal schrijven: 260 euro
Pakket zelfbeschadiging begrijpen & zelfbeschadiging verminderen: 470 euro
De kosten zijn inclusief uitleg, opdrachten en tot 3x per week mailcontact

Aanmelden

Stuur een mail naar meike.meizorg@gmail.com met daarin welke module je graag wilt volgen.