Training van Zelfbeschadiging naar Zelfzorg

Zit je gevangen in destructieve gedachten- en gedragspatronen?
Wil je dit vanuit de kern veranderen?

Overweeg dan deelname aan onze nieuwe jaartraining!

In een persoonlijke, ondersteunende, omgeving ga je aan de slag met het vergroten van jouw eigen regie over je leven. Het wordt geen praatgroep, je gaat actief aan de slag met jezelf en je emoties, met onze steun en die van je groepsgenoten.

Zelfbeschadiging is in onze ogen een uiting van een behoefte die niet herkend en/of erkend wordt. Tijdens de groepen is de aandacht niet gericht op je beschadigingen, maar op de  gedachten- en gedragspatronen die hiertoe leiden. De oefeningen zijn veelal gericht op het herkennen van je échte, onderliggende behoeftes. Soms zijn die klein, maar ze kunnen grote gevolgen hebben als je ze geen aandacht geeft, als je ze niet herkent, negeert of wegmaakt. Pas als een behoefte adequaat vervuld is ontstaat er weer rust in je systeem.

Wie ben jij?
Je beschadigt jezelf of hebt dit gedaan (denk aan zelfverwonding, eetstoornissen, etc.).
Je wilt zo graag tot verandering komen dat je, binnen je eigen grenzen, spannende en soms confronterende oefeningen aan wilt gaan. Je bent bereid om (te leren) verantwoording te nemen voor jezelf en jouw leven.

Wie zijn wij?

Meike Grol
Ik ben verpleegkundige en train professionals in het begrijpen van en omgaan met mensen die zichzelf beschadigen. In het verleden heb ik mezelf beschadigd. Deze eigen ervaring zet ik nu in om anderen die in deze patronen vastzitten te ondersteunen. Ik vind het belangrijk om echt contact te maken en om in verbinding met elkaar te zoeken naar de weg die bij jou past.

Hannie van de Wetering
Sinds 10 jaar werk ik met inzichten en oefeningen vanuit de gestaltleer. Gestalt is een ervaringsgerichte vorm van psychotherapie. Het doel van de (gestalt)training is om het contact met jezelf, met je authentieke energie te herstellen. Het mooie is dat jouw oplossingen niet de mijne hoeven te zijn en omgekeerd. Het gaat erom dat je je eigen oplossingen, mogelijkheden en antwoorden vindt voor de obstakels in je leven. Zodat je je oude, ooit uit nood ontwikkelde gedrag, niet langer nodig hebt.
Ik vind het steeds opnieuw bijzonder om een onderdeel van dit helingsproces te zijn.

Ervaringen kennismakingsworkshop

“Het was een mooie kennismakingsdag. Door de manier van werken, de opdrachten, de mindfulness en de vragen wordt er snel een diepere laag geraakt. Je merkt dat er veel gebeurt. Je wordt uitgenodigd mee te doen, maar hebt zelf het heft in handen wat je wel of niet wilt delen en wat je aan wilt gaan. Alles heeft te maken met het onderzoeken van je eigen grenzen, gedrag en patronen. De sfeer is prettig. Ik weet niet of het komt door de openheid van de therapeuten, de gestalt, de opdrachten en de mindfulness (of wellicht de combinatie) maar er gebeurt veel en je krijgt snel inzichten. In plaats van dat je voornamelijk praat over de dingen, leer je ze hier meer ervaren. De therapeuten voelden open en oprecht. Waardoor je zelf ook sneller dingen durft te doen of te delen.
Bedankt, het was een mooie ervaring.”

Zelfbeschadiging groepWanneer?

Het nieuwe trainingstraject start bij voldoende aanmeldingen in het voorjaar van 2018

Waar?
Yogacentrum Tilburg
Dudokhof 79-01a

Wat kost het?

De kosten voor de jaartraining zijn inkomensafhankelijk:

0 – 1600 p/m: 270 euro voor de eerste 9 bijeenkomsten, op basis van 10 euro per uur

1600 – 2500 p/m: 395 euro voor de eerste 9 bijeenkomsten, op basis van 15 euro per uur

2500+ p/m: 540 euro voor de eerste 9 bijeenkomsten, op basis van 20 euro per uur

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op of stuur een mail naar: groeienisveranderen@gmail.com