Ouders en naasten van mensen die zichzelf beschadigen

Ben jij ouder van iemand die zichzelf beschadigt? Waarschijnlijk zit je dan vol vragen: waarom doet je kind dit? hoe kan je hier als ouders het beste op reageren? hoe komt je kind van de zelfbeschadiging af?

In de ouder- en naastenbijeenkomst wordt uitgelegd wat zelfbeschadiging is en  welke redenen iemand kan hebben om zichzelf te beschadigen. De begeleiders zijn beiden ervaringsdeskundigen en delen hun verhaal over waarom zij zichzelf beschadigden en hoe ze hiervan hersteld zijn.
Er worden praktische tips en handvatten gegeven voor het omgaan met het zelfbeschadigende gedrag van je kind. Aan de hand van groepsdiscussies en vragen vanuit de deelnemers is er ruimte om als ouders ervaringen met elkaar te delen. Het is vaak een verademing om andere ouders te spreken die jouw problemen en emoties herkennen en begrijpen op een manier waarop andere ouders dat niet kunnen.
Ben je broer, zus, partner, vriend of vriendin van iemand die zichzelf beschadigt? Ook dan ben je welkom op deze bijeenkomst.

Dat de bijeenkomst gegeven wordt door ervaringsdeskundigen is bijzonder waardevol. Geen boekjesfeiten, maar echte ervaringen en praktijk. Door de openheid die zij geven kon ik ook open zijn over mijn ervaringen met mijn kind.” – Moeder van een dochter die zichzelf beschadigt

Begeleiders
De bijeenkomsten worden geleid door Willeke Koppelaar en Meike Grol. Beiden zijn ervaringsdeskundigen, zij hebben zichzelf jarenlang beschadigd en zijn hier al enige tijd van hersteld. Willeke werkt nu als psychodynamisch therapeute i.o. en Meike werkt als verpleegkundige en trainer. Samen geven zij gastlessen bij diverse scholen en organisaties.

Praktische informatie
Nieuwe data worden nog gepland.
De kosten bedragen 25 euro per persoon. Komt u als ouderpaar? Dan betaalt u 45 euro. De kosten zijn inclusief koffie en thee.
Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen of een mail te sturen naar: meike.meizorg@gmail.com
Je wordt dan op de hoogte gehouden van de komende ouderbijeenkomsten.

 

Ouders zelfbeschadiging MeiZorg